Ganache??? wat is dat nou weer? Ganache is gebruikelijk een mengsel van room en chocolade wat gebruikt wordt voor het vullen van Bonbons maar wat ook gebruikt kan worden van het vullen van macarons . Natuurlijk zijn er meerdere soorten chocolade met een andere bestandshouding. Voor iedere soort chocolade dus een andere verhouding room. Het kan ook zijn dat je geen slagroom in huis hebt dan kun je ook half/volle melk gebruiken. Let op hierdoor wordt de massa wel minder smeuïg.
Verhouding:
200 Gr slagroom 35%
= = =
200 Gr Puur/Ruby chocolade
300 Gr Melk chocolade
400 Gr Witte chocolade
200 Gr Koemelk
= = =
400 Gr Puur/Ruby chocolade
500 Gr Melk chocolade
600 Gr Witte chocolade
Recept:
- Verwarm de room op laag vuur tegen de kook aan.
- Weeg de chocolade af in een bekken.
- Giet de warme slagroom over de chocolade en laat een minuut staan.
- Roer met een garde tot een homogene massa. (glad/gebonden massa)
- verwerk meteen of 5 tot dagen houdbaar* in de koelkast
*Deze massa kun je langer bewaren wanneer deze gekoeld en donker bewaart wordt.
Toepassingen:
- Laat van te voren in de zuivel massa bijv. Koffieboontjes, vanille of thee meetrekken voor een extra smaakje toe te voegen.
- Liever geen zuivel gebruiken? Probeer dan kokosmelk in plaats van koemelk
Reactie plaatsen
Reacties