Hier is een eenvoudig en heerlijk recept om Speculoos crème te maken, perfect om te smeren op brood, pannenkoeken, of om te gebruiken als topping voor desserts!
Ingrediënten
- 200 g Speculoos koekjes
- 100 ml gecondenseerde melk
- 50 ml melk (halfvol of volle melk)
- 2 eetlepels bruine suiker (optioneel, voor extra zoetheid)
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 eetlepel plantaardige olie (zonnebloemolie of kokosolie)
Bereidingswijze
-
Speculoos verkruimelen
- Doe de Speculoos koekjes in een keukenmachine of blender. Maal ze fijn tot een glad poeder zonder grove stukken.
-
Melk en suiker verwarmen
- Verwarm de gecondenseerde melk en gewone melk in een pannetje op laag vuur. Voeg de bruine suiker toe en roer tot het volledig is opgelost.
-
Meng de ingrediënten
- Giet het warme melkmengsel beetje bij beetje bij de verkruimelde Speculoos in de keukenmachine. Voeg ook het vanille-extract en de olie toe.
-
Blend tot een gladde crème
- Blend alles goed door elkaar tot je een smeuïge, gladde crème krijgt. Als de crème te dik is, kun je nog wat melk toevoegen.
-
Afkoelen en bewaren
- Laat de Speculoos crème even afkoelen en schep het in een glazen potje. Bewaar de crème in de koelkast.
Tips
- Bewaren: De Speculoos crème blijft ongeveer 1 week goed in de koelkast.
- Variëren: Voeg een snufje kaneel of een beetje honing toe voor extra smaak.
- Serveren: Heerlijk op brood, croissants, wafels, of als dip voor fruit!
Smakelijk! 🧡🍪
Bonbons 12 stuks - Moos Mix
Bonbons 12 stuks - Moos Mix
Deze bonbons passen eenvoudig door de brievenbus, leuk om iemand mee te verrassen!
Inhoud
Deze favoriete bonbons zijn gemaakt van de lekkerste chocolade en gevuld met overheerlijke gemixte smaken. Met dit chocolade cadeau heb je zeker weten een gelukkige ontvanger.
Verpakking
Personaliseer jouw chocoladecadeau met een verjaardagsstikker en/of voeg een persoonlijk kaartje toe aan de bestelling, geschikt voor ieder moment.
Reactie plaatsen
Reacties